Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

 • 14 juni 2022

  EV Driver Survey Rapport 2022

  Dit rapport toont de uitkomsten van de jaarlijkse enquête onder bijna 15.000 EV-rijders uit België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Het is voor het eerst dat het EV Driver Survey Rapport wordt gepresenteerd onder onze nieuwe naam Shell Recharge Solutions.

  Lees verder
 • 10 juni 2022

  EVBox Mobility Monitor 2022

  Een gedetailleerd onderzoek over de huidige stand van zaken op de markt voor elektrische mobiliteit in geselecteerde landen in Europa, opgesteld in samenwerking met Ipsos.

  Lees verder
 • 23 mei 2022

  Mobilize en Morbihan Énergies installeren innovatieve microgrid op Belle-Île-en-Mer

  De microgrid bij VVF Clun Intense op het Franse eiland Belle-Île-en-Mer bestaat uit zonnepanelen met een vermogen van 76 kWp, een stationair opslagsysteem met een capaciteit van 200 kWh en een intelligent energiebeheersysteem. De installatie is bedoeld om het gebruik van zonne-energie te verhogen en de energiekosten van VVF te verlagen. Afhankelijk van de energiebehoefte wordt de opgewekte zonnestroom direct gebruikt of opgeslagen.

  Lees verder
 • 17 mei 2022

  Startsein gegeven voor opening van extra grote laadplekken voor ‘veelrijdende’ elektrische auto’s door heel Nederland

  Almere – LEAP24 opent vandaag officieel zijn eerste snellaadstation in Nederland. Het nieuwe station ligt op het bedrijventerrein Almere Gooisekant. Wethouder Jan Hoek van gemeente Almere en LEAP24-oprichter Pelle Schlichting verzorgen de opening. De nieuwe snellaadpunten zijn ruim ingericht, waardoor ze bij uitstek geschikt zijn voor het opladen van elektrische bestel- en vrachtwagens.  

  Lees verder
 • 17 mei 2022

  Maatwerkadvies- en ondersteuning voor eigen laadpalen op VvE parkeerterrein

  Bewoners van VvE’s hebben vaak een eigen parkeerterrein en geen vergunning voor straatparkeren. Deze bewoners moeten hun elektrische auto kunnen laden op eigen terrein. Het regelen van zo’n laadpaal binnen een VvE is een complex traject waar vaak specifieke kennis voor nodig is. Gelukkig zijn er goede adviseurs die helpen met maatwerkadvies- en ondersteuning. Ook kan er gebruik gemaakt worden van een landelijke subsidieregeling (SEEH).

  Lees verder
 • 03 mei 2022

  Vereniging DOET reikt EV-Trofee uit aan Edwin Renzen

  Dit jaar is de EV-Trofee uitgereikt aan Edwin Renzen, directeur van Mobilitum. Hij ontving de EV-Trofee vanwege zijn verdienste aan het licht elektrisch vervoer in Nederland. De voertuigen die Edwin Renzen met merken als Stint en TRIPL op de markt zet bieden een groot gebruiksgemak en toepasbaarheid voor stedelijke mobiliteit. Hierdoor wordt kleine en lichte elektrische mobiliteit een logische keuze. Met zijn bedrijf heeft hij 5000+ voertuigen van de merken Stint en TRIPL geproduceerd en levert sinds 2011 een positieve bijdrage aan het Nederlandse vervoerslandschap, en daarmee aan de EV-branche!

  Lees verder
 • 08 april 2022

  Anja van Niersen to take over between Daimler Trucks, Traton and Volvo joint venture

  The co-founder of the charging infrastructure provider Allego, Anja van Niersen, is to take over the leadership of the announced joint venture between Daimler Trucks, Traton and Volvo. So far, the approval of the cartel authorities for the venture is still missing, which is why the top personnel has not yet been finally decided.

  Lees verder
 • 04 april 2022

  Onderzoek VVE Laadloket: Draagvlak met 63% hoog voor laadpunten gecoördineerd door de VvE

  Uit onderzoek van laadpuntenadviseur VVE Laadloket blijkt dat 63 procent van de VvE-leden het een goed idee vindt om de laadinfrastructuur te laten regelen door de VvE. Nog eens 19 procent staat er neutraal tegenover. Daarnaast worden in 2026 gemiddeld 14 laadpunten per VvE verwacht. Gebrek aan kennis en het gebrek aan een toekomstbeeld van elektrisch rijden binnen de VvE, zorgen echter wel voor vertraging van de realisatie van de laadpunten.

  Lees verder
 • 08 maart 2022

  PGS37 internetconsultatie (inzake opslag van lithium-ion accu's)

  De PGS37 deel 1 (Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen) ligt recent ter inspraak voor via een zogenaamde internetconsultatie. Deel 1 betreft lithium-ion batterijen, specifiek de opslag ervan en zogenaamde buurtbatterijen. Commentaar hierop kan tot 8 april aanstaande worden ingediend.

  Lees verder
 • 03 maart 2022

  Europese coalitie van laadinfra brancheverenigingen spreekt zich uit tegen pin pad verplichting

  Joint Industry Position: The need to remove PIN-pad obligations for EV charging payments. 

  Lees verder

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo