Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

 • 12 september 2023

  Amsterdam introduceert nieuwe sloopsubsidie voor bestelwagens en dieselpersonenauto's

  Om de overgang naar schoner vervoer te ondersteunen, introduceert de gemeente Amsterdam per 1 oktober een subsidie voor de sloop van oude bestelauto’s en dieselpersonenauto’s. De sloopsubsidie geldt voor bestel- en dieselpersonenauto’s met emissieklasse 4.

  Lees verder
 • 29 augustus 2023

  7.500 nieuwe elektrische bestelbussen de weg op door subsidie

  Het aantal elektrische bestelwagens op de Nederlandse wegen neemt dit jaar met de helft toe. Via de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) worden namelijk ruim 7.500 elektrische bestelbussen gesubsidieerd. De subsidiepot is daarmee op maandag 28 augustus leeggegaan.

  Lees verder
 • 28 augustus 2023

  'Elektrische rijders betalen vaak te veel voor laden aan openbare paal'

  Voor de elektrische rijder is het ingewikkeld om vooraf te zien hoe duur een laadsessie zal zijn bij een openbare laadpaal. Hierdoor betalen zij vaak onnodig te veel, stellen belangenorganisaties. Zij pleiten voor meer transparantie om de consument te helpen.Ook Vereniging DOET werd namens Nieuwsuur om een reactie gevraagd. 

  Lees verder
 • 26 juni 2023

  Nieuwe subsidie voor laadpalen in de maak

  Er komt vanaf volgend jaar een nieuwe subsidie voor laadpalen voor elektrische vrachtwagens. Dat schrijft staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) in een brief aan de Tweede Kamer.

  Lees verder
 • 21 juni 2023

  Mijlpaal van 500.000 laadpunten voor elektrische auto’s bereikt

  Nederland heeft de mijlpaal van 500.000 laadpunten voor elektrische auto’s bereikt. Eind april waren er 518.000 laadpunten waarvan bijna driekwart private laadpunten zijn van consumenten met een elektrische auto. Dit blijkt uit de nieuwste voortgangsrapportage van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL).

  Lees verder
 • 09 mei 2023

  Nationaal laadonderzoek 2023 | Doe je mee?

  Vind jij het belangrijk dat elektrisch rijden nóg meer op de kaart wordt gezet en wil je hieraan bijdragen? Doe dan mee met het Nationaal Laadonderzoek 2023!

  Lees verder
 • 28 maart 2023

  Europees Parlement akkoord over AFIR

  In de nacht van maandag op dinsdag hebben het Europees Parlement en de Raad een ambitieus maar realistisch akkoord bereikt over de infrastructuurverordening voor alternatieve brandstoffen (AFIR). Het houdt onder meer in dat er langs Europese snelwegen om de 120 km een snellaadnetwerk is voor trucks, en dat je gewoon met je betaalpas bij een laadpaal kunt betalen.

  Lees verder
 • 13 maart 2023

  Nederlandse bedrijvenmissie naar Warschau en EV Experience Polen 25-27 mei 2023

  Van 25 tot en met 27 mei vindt een Nederlandse bedrijvenmissie naar Polen plaats, met deelname aan de EV Experience (Modlin Track nabij Warschau)

  Lees verder
 • 21 februari 2023

  Elektrisch Rijden Monitor 2022

  Prijsbarrière elektrische auto neemt toe  

  Lees verder
 • 30 januari 2023

  Mystery Onderzoek 2022: Autobedrijven omarmen steeds meer elektrisch rijden maar blijven achter op kennis van energie en opladen

  Veel mensen zijn nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een nieuwe of tweedehands elektrische auto. Net als vorig jaar zijn de leden van de Vereniging Elektrische Rijders (VER) als mystery shoppers op pad gegaan om te onderzoeken hoe autoverkopers elektrische auto’s adviseren. Uit het onderzoek blijkt dat veel autobedrijven hierin de afgelopen jaren gegroeid zijn. Echter, blijft het advies op het gebied van energie en opladen matig van kwaliteit.

  Lees verder

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo