Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

 • 13 maart 2023

  Nederlandse bedrijvenmissie naar Warschau en EV Experience Polen 25-27 mei 2023

  Van 25 tot en met 27 mei vindt een Nederlandse bedrijvenmissie naar Polen plaats, met deelname aan de EV Experience (Modlin Track nabij Warschau)

  Lees verder
 • 21 februari 2023

  Elektrisch Rijden Monitor 2022

  Prijsbarrière elektrische auto neemt toe  

  Lees verder
 • 30 januari 2023

  Mystery Onderzoek 2022: Autobedrijven omarmen steeds meer elektrisch rijden maar blijven achter op kennis van energie en opladen

  Veel mensen zijn nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een nieuwe of tweedehands elektrische auto. Net als vorig jaar zijn de leden van de Vereniging Elektrische Rijders (VER) als mystery shoppers op pad gegaan om te onderzoeken hoe autoverkopers elektrische auto’s adviseren. Uit het onderzoek blijkt dat veel autobedrijven hierin de afgelopen jaren gegroeid zijn. Echter, blijft het advies op het gebied van energie en opladen matig van kwaliteit.

  Lees verder
 • 20 januari 2023

  Veel particulieren stappen over op elektrisch rijden, kwart van de nieuwe auto’s elektrisch

  Het aantal elektrische auto’s in Nederland stijgt relatief snel. Ruim een kwart van de nieuwe auto’s die particulieren afgelopen jaar kochten, reed volledig op stroom. Een jaar eerder was dat nog 11 procent.

  Lees verder
 • 16 januari 2023

  Formule E-Team pleit voor stimulerende maatregelen elektrisch vervoer binnen het IBO-klimaat

  Momenteel wordt er een Interdepartementaal Beleidsonderzoek (IBO) naar Aanvullend klimaatbeleid uitgevoerd. Hierbij worden ook mobiliteit bepaalde maatregelen verder uitgewerkt. Met de huidige lijst aan maatregelen is vooralsnog gekozen voor alleen normerende en beprijzende maatregelen. Het Formule E-Team (FET) constateert dat met het inperken van fiscale prikkels de ingroei van elektrische auto’s in de zakelijke markt kan stagneren, daar waar juist nu verdere groei nodig is. Mede door deze eenzijdige keuze dreigt de transitie naar zero-emissie mobiliteit en daarmee de realisatie van de doelen voor reductie van de uitstoot van CO2, stikstof en fijnstof juist vertraagd te worden. Tevens zorgt het ervoor dat het kabinetsdoel van 100% zero-emissie nieuwverkoop van personenauto’s in 2030 nog verder uit het zicht raakt.

  Lees verder
 • 03 januari 2023

  ING: verkoopaandeel elektrische auto’s groeit in 2023 naar 25 procent

  De Nederlandse verkoop van nieuwe auto’s laat in 2023 het dieptepunt achter zich. Het aantal geleverde auto’s stijgt naar verwachting met zo’n 6 procent tot 335.000. Economische tegenwind zorgt weliswaar voor meer terughoudendheid bij autorijders om nieuwe aankopen te doen, maar de orderportefeuilles zitten na 3 jaar van achterblijvende productie nog steeds behoorlijk vol. Door minder productiebeperkingen dan afgelopen jaar – zoals chiptekorten – kan de uitlevering omhoog. Het aandeel volledig elektrische auto’s in de nieuwverkoop stijgt weer en bereikt in 2023 een kwart van het totaal, al gaat de groei minder snel dan voorheen. Dit blijkt uit het nieuwe vooruitzicht automotive van ING Research.

  Lees verder
 • 23 december 2022

  Behoud weegfactor voor elektriciteit voor mobiliteit

  Goed Nieuws de weegfactor voor elektriciteit voor mobiliteit in de Regeling Energie Vervoer blijft voor 2023 behouden op 4!

  Lees verder
 • 13 december 2022

  Emil Frey neemt belang in EV-Solutions.

  Emil Frey Motors BV, een dochter van Emil Frey Nederland NV heeft per 1 december 2022 een 50% belang in EV-Solutions BV genomen.

  Lees verder
 • 09 november 2022

  Nieuw lid: EV Recruiter

  Met de enorme vraag naar personeel in o.a. de EV-sector dachten we er in de avonduren bij Vereniging DOET nog wel eens stiekem aan om heel misschien ook de HR-kant op te pakken.
  ‘DOET-Recruit’, dat leek wel een pakkende en mooi allitererende naam. Een embryonaal idee en dat bleef het ook, want realisme is ons uiteraard niet vreemd. Als branchevereniging beschikken we weliswaar over een groot netwerk, maar zonder echte HR-ervaring en met maar beperkt tijd, bepaald geen garantie voor succes.

  Lees verder
 • 03 november 2022

  Staatssecretaris geeft startsein voor de Human Capital Agenda Laadinfra

  Voor de aanleg van laadpunten zijn veel vakmensen nodig. Daar is overal tekort aan. Om de vaart erin te brengen en te houden, bundelen maar liefst twaalf partijen daarom vandaag de krachten in de vorm van een samenwerking. In de Human Capital Agenda Laadinfra spreken zij onder andere af dat er een opleiding tot laadpaalmonteur en een nieuw keuzedeel Elektrische Voertuigen voor mbo’ers komt en gaan ze nieuwe methoden hanteren om laadpalen makkelijker en daardoor met minder inzet van menskracht aan te sluiten. Zo zorgen ze ervoor dat er snel voldoende laadpunten komen voor alle elektrische rijders.

  Lees verder

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo