Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

 • 09 november 2022

  Nieuw lid: EV Recruiter

  Met de enorme vraag naar personeel in o.a. de EV-sector dachten we er in de avonduren bij Vereniging DOET nog wel eens stiekem aan om heel misschien ook de HR-kant op te pakken.
  ‘DOET-Recruit’, dat leek wel een pakkende en mooi allitererende naam. Een embryonaal idee en dat bleef het ook, want realisme is ons uiteraard niet vreemd. Als branchevereniging beschikken we weliswaar over een groot netwerk, maar zonder echte HR-ervaring en met maar beperkt tijd, bepaald geen garantie voor succes.

  Lees verder
 • 03 november 2022

  Staatssecretaris geeft startsein voor de Human Capital Agenda Laadinfra

  Voor de aanleg van laadpunten zijn veel vakmensen nodig. Daar is overal tekort aan. Om de vaart erin te brengen en te houden, bundelen maar liefst twaalf partijen daarom vandaag de krachten in de vorm van een samenwerking. In de Human Capital Agenda Laadinfra spreken zij onder andere af dat er een opleiding tot laadpaalmonteur en een nieuw keuzedeel Elektrische Voertuigen voor mbo’ers komt en gaan ze nieuwe methoden hanteren om laadpalen makkelijker en daardoor met minder inzet van menskracht aan te sluiten. Zo zorgen ze ervoor dat er snel voldoende laadpunten komen voor alle elektrische rijders.

  Lees verder
 • 11 oktober 2022

  HCNP start Zero Emission Truck Academy

  Op de Zero Emission | Ecomobiel 2022 kondigt Hytruck Consult & Partners (HCNP) de start aan van de ‘Zero Emission Truck Academy’.  Deze bestaat uit 5 dagen gevuld met kennisoverdracht over alle aspecten van de transitie naar zero-emissie transport, aangevuld met individuele begeleiding bij het maken van een transitieplan voor het eigen bedrijf.

  Lees verder
 • 24 september 2022

  Amsterdam: taxibedrijven akkoord met weren niet-elektrische taxi's

  Vertegenwoordigers uit de taxibranche hebben gisteren een nieuw convenant getekend voor uitstootvrij taxivervoer in 2025. Afgesproken is dat taxi’s op diesel, benzine of gas dan niet meer binnen de Ring A10 komen. 

  Lees verder
 • 23 september 2022

  300.000e elektrische auto geregistreerd in Nederland

  Nederland heeft een nieuwe mijlpaal bereikt: per 1 september stonden er voor het eerst meer dan 300.000 elektrische personenauto’s geregistreerd. Dit blijkt uit de cijfers van het datacenter RDC. Ten opzichte van ruim 2,5 jaar geleden is het aantal voertuigen bijna verdrievoudigd. Op 1 januari 2020 waren dit er namelijk iets meer dan 100.000

  Lees verder
 • 14 september 2022

  Bestuur Vereniging DOET breidt uit

  In navolging van onze oproep onder onze leden afgelopen juni,heeft het bestuur van Vereniging DOET recent besloten om Arne Richters, Head of Public Affairs en Communicatie van Allego, aangezocht zitting te nemen in het bestuur van DOET in de rol van internationaal secretaris (foto). Het bestuur telt daarmee nu 4 leden: Arne Richters, Pieter Dekker (penningmeester), Esther van Bergen (secretaris) en Eric van Voorden (voorzitter).

  Lees verder
 • 09 september 2022

  3 oktober: Vivianne Heijnen bezoekt Vereniging DOET

  Met trots kunnen wij u melden dat Vivianne Heijnen, Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, op 3 oktober aanstaande een werkbezoek zal brengen aan Vereniging DOET.

  Lees verder
 • 08 september 2022

  Nationaal Laadonderzoek 2022

  Wat zijn de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van het laden van elektrische auto’s? Welk laadmethode wordt het meest gewaardeerd? Welke knelpunten ervaren rijders van elektrische auto’s? En: wat zijn de effecten van de hogere energieprijzen in het laadgedrag? Het jaarlijkse Nationaal Laadonderzoek, dit jaar derde editie, is het grootste landelijke onderzoek naar de meningen en ervaringen van EV-rijders.

  Lees verder
 • 06 september 2022

  Dutch expertise on EV charging goes to California

  Charging electric cars needs to become easier, safer and smarter. Dutch environment minister Vivianne Heijnen and Yana Garcia Gonzalez, Secretary for Environmental Protection of California, signed an agreement to this end today. Experts from the Netherlands and California will work together towards better regulation and greater use of new technologies. This is necessary if by 2035 all new cars sold in the European Union and California are to be zero-emission. The agreement was signed during the Dutch trade mission to San Francisco, in the presence of Queen Máxima and California’s Lieutenant Governor Eleni Kounalakis.

  Lees verder
 • 30 augustus 2022

  Monitoring MIA-regeling elektrische taxi's en personenbussen

  Staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) heeft de uitkomsten van het onderzoek ‘Monitoring MIA-regeling elektrische taxi’s en personenbussen’ gedeeld met de Tweede Kamer. Het onderzoek is uitgevoerd door CE Delft.

  Lees verder

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo