Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

 • 29 februari 2024

  NAL organiseert informatiesessie over slim laden

  Het stroomnet staat onder druk en het laden van EV’s is steeds actueler. Vanuit de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) werken we hard om slim laden gemeengoed te laten worden. Daarom organiseren we op 28 maart een sessie over het nationaal opschalingsprogramma ‘Slim laden voor iedereen'.

  Lees verder
 • 27 februari 2024

  Reactie DOET op persbericht Stedin

  Vandaag heeft Vereniging DOET contact gezocht met netbeheerder Stedin, dit naar aanleiding van het door hen via de NOS verspreide nieuwsbericht: https://nos.nl/artikel/2510535-netbeheerder-elektrische-auto-s-niet-opladen-tussen-16-00-en-21-00-uur .

  Lees verder
 • 15 februari 2024

  Start internetconsultatie Subsidieregeling Publieke Laadinfrastructuur voor Zwaar Wegvervoer (SPULA)

  Op vrijdag 16 februari 2024 start de internetconsultatie van de Subsidieregeling Publieke Laadinfrastructuur voor Zwaar Wegvervoer (SPULA). Via de internetconsultatie kunnen belanghebbenden en belangstellenden reageren op deze nieuwe regeling. Dit kan tot en met zondag 17 maart 2024.

  Lees verder
 • 08 februari 2024

  DOET-lid LEAP24 wint rechtszaak tegen netbeheerder Enexis

  In een kort geding heeft de rechtbank in Oost-Brabant Enexis veroordeeld om binnen zes weken op drie locaties in de provincie Groningen te starten met de realisatie van grootverbruik aansluitingen. 

  Lees verder
 • 23 januari 2024

  ING: consumenten afwachtend met elektrische auto door dreiging hogere belasting

  Het herstel van de Nederlandse autoverkoop zet na een inhaalslag niet door in 2024. Het totaal aantal nieuwe registraties blijft komend jaar steken op 370.000, wat minder is dan voor de coronapandemie. Dat meldt het economisch bureau van ING.

  Lees verder
 • 15 januari 2024

  Siemens neemt snellaadbedrijf Heliox over

  Siemens heeft de overname van het Brabantse bedrijf Heliox afgerond dat marktleider is op het gebied van DC-snellaadoplossingen voor elektrische bussen, elektrische trucks en passagiersvoertuigen. Het hoofdkantoor van Heliox, dat ongeveer 330 werknemers telt, staat in Veldhoven. De overname is betekent een verbreding van Siemens’ portfolio waarbij snellaadproducten en -oplossingen toegevoegd worden met een vermogen variërend van 40 kilowatt tot megawatt

  Lees verder
 • 17 november 2023

  Toegevoegde waarde elektrisch vervoer groeit met 77 procent

  De toegevoegde waarde van elektrisch vervoer (EV) in Nederland is flink gegroeid. In totaal nam de waarde van deze sector tussen 2019 en 2021 met 77% toe van 2,05 miljard euro naar in totaal 3,63 miljard euro. Ook de werkgelegenheid is met bijna 60% gestegen in diezelfde periode.

  Lees verder
 • 14 november 2023

  Prijstransparantie: hoe staat het ervoor en wat kun je ermee?

  Lees verder
 • 03 november 2023

  Kentekenplicht voor elektrische step, segway en BSO-bus

  Voor bijzondere bromfietsen worden registratie en een kenteken verplicht. Het gaat dan bijvoorbeeld om de elektrische step, de zelfbalancerende segway en de BSO-bus (de opvolger van de stint). De plicht moet het makkelijker maken om voertuigen op te sporen die niet zijn goedgekeurd.

  Lees verder
 • 02 november 2023

  KPMG: elektrisch rijden dreigt minder aantrekkelijk te worden

  Elektrisch rijden dreigt minder aantrekkelijk te worden. Het prijsverschil tussen nieuwe elektrische voertuigen en auto's met een verbrandingsmotor daalt nauwelijks. Ondertussen wordt de financiële steun van de overheid voor elektrisch rijden afgebouwd en blijft de energieprijs hoog, waardoor het duurder wordt om elektrisch te gaan rijden.

  Lees verder

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo