Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

 • 17 oktober 2018

  Definitielijst schept duidelijkheid in de EV-wereld

  Weet u wat het verschil is tussen een laadpunt en een laadlocatie? Of waar de afkortingen OCPI en OCPP voor staan? RVO.nl heeft een brochure opgesteld waar deze en andere begrippen uit de wereld van elektrisch laden staan, per thema gerangschikt. Deze brochure, getiteld ‘Laden van elektrische voertuigen- definities en toelichting’, is tot stand gekomen in samenwerking met ElaadNL en NKL.

  Lees verder
 • 11 oktober 2018

  BATTERY DAY 06-12-2018

  AutomotiveNL organiseert samen met Vereniging DOET de “battery day”.

  Lees verder
 • 10 oktober 2018

  Holland E-Mobility op AVERE Congres

  Bezoekt u ook de AVERE E-Mobility Conference op 17 & 18 oktober in Brussel? Kom dan naar de Holland E-mobility stand in de Silver Foyer van het Square Convention Center.

  Lees verder
 • 10 oktober 2018

  Brokerage Event “THE ELECTRIC VEHICLE” – IMAGINE MOBILITY MEETINGS

  IMAGINE MOBILITY MEETINGS (IMM) is the key annual event organized by MOV’EO, the Mobility and Automotive R&D innovation cluster and the RAVI, Paris region automobility and vehicle networks.It brings together the whole automotive community, French and international, dedicated to innovations and mobility market: over 200 professionals, 400 B2B meetings, 20 key sessions accounts.

  Lees verder
 • 08 oktober 2018

  Vervolg proces Klimaatakkoord

  Afgelopen vrijdag 5 oktober heeft het kabinet haar appreciatie op het voorstel voor hoofdlijnen van een Klimaatakkoord gepubliceerd. Hierin heeft het kabinet de sectortafels gevraagd in de tweede ronde nadrukkelijker in beeld te brengen welke aanvullende maatregelen nog mogelijk zijn. Ook heeft het kabinet een aantal kaders meegegeven rondom kosteneffectiviteit en betaalbaarheid. Het accent is (te) zwaar op subsidiëring komen te liggen, stelt het kabinet. Bovendien heeft het kabinet aangegeven dat zij het belangrijk vindt dat de energietransitie voor ieder huishouden en iedere Nederlander haalbaar en betaalbaar blijft. De concurrentiepositie van het Nederlandse bedrijfsleven en weglekeffecten van CO2-uitstoot blijven ook belangrijke aandachtspunten. Daarnaast wordt maatschappelijk draagvlak genoemd als een van de kaders voor het Klimaatakkoord. Hierbij moet gekeken worden naar ruimtelijke inpassing, burgerparticipatie en het nieuwe perspectief voor Groningen.

  Lees verder
 • 03 oktober 2018

  Vereniging DOET: : “LEV’s gaan meer en meer het straatbeeld bepalen.”

  Vereniging DOET, de branchevereniging voor elektrische mobiliteit, vindt het hoog tijd dat Light Electric Vehicles (LEV’s) in het algemeen niet langer als een soort niche worden gezien. Pieter Dekker, bestuurslid van DOET en LEV-expert: “LEV wordt helaas nog vaak gezien als iets leuks en aaibaars, dat komt doordat er aanvankelijk vooral producten werden gelanceerd zoals elektrische hoverboards, monocycles, etc. Erg leuk voor recreatief gebruik in een park, maar wat ons betreft geen producten die je als LEV kunt betitelen. Bij een LEV moet je vooral denken aan een schoon, stil en emissievrij elektrisch voertuig dat een fossiele variant voor vracht- of personenvervoer geheel of gedeeltelijk kan vervangen. LEV’s komen in steeds grotere aantallen en verscheidenheid op de markt”.

  Lees verder
 • 01 oktober 2018

  Innovatiemissie Green & Smart Mobility naar de Duitse deelstaat Saksen

  De Duitse deelstaat Saksen is samen met Nederland één van de koplopers in Europa op het gebied van elektrisch vervoer en laadinfrastructuur. Leipzig als Stad van Intelligente Mobiliteit en een groeiende economie. Saksen heeft een uitgebreid automotive toeleveranciers netwerk en onder andere de volgende bedrijven zijn gevestigd in Saksen: BMW met productielijnen van i3, maar ook met E-LKW en Waterstof initiatieven, Porsche met de productielijnen van Cayenne en Panamera E-Hybrid, Volkswagen met showcase fabriek voor electromobiliteit en digitalisatie,  FRAMO en Mennekes. Tevens zijn er diverse mobiliteitsprojecten gaande en in ontwikkeling onder andere vanuit verschillende departementen van het Fraunhofer Instituut.

  Lees verder
 • 14 augustus 2018

  CENEX - Low Carbon Vehicle Event - 12,13 september 2018 - UK

  Eerder dit jaar informeerden wij u vanuit DOET over onze samenwerking met de Nederlandse ambassade in Londen en het voorgenomen Project for International Business (PIB) in het Verenigd Koninkrijk.

  Lees verder
 • 11 juli 2018

  Innovatiemissie Smart Cities Zuid-Korea 17 - 20 september 2018

  Bent u actief op het gebied van Smart Cities en technologie? Werkt u aan duurzame innovatietrajecten binnen het thema ‘Smart Infrastructure’? Wilt u uw marktkansen in Zuid-Korea verkennen? Ga dan mee met de Innovatiemissie Smart Cities Zuid-Korea.

  Lees verder
 • 10 juli 2018

  Reactie Vereniging DOET op hoofdlijnen Klimaatakkoord

  Wat Vereniging DOET (Dutch Organisation for Electric Transport) betreft vormt het vandaag gepresenteerde Klimaatakkoord een goede en ambitieuze uitgangsbasis om in Nederland de CO2-uitstoot de komende decennia concreet verder terug te dringen.

  Lees verder

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo