Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Opnieuw forse groei laadpunten elektrische auto’s, zorgen over gebrek aan prijstransparantie

25 april 2024

Opnieuw forse groei laadpunten elektrische auto’s, zorgen over gebrek aan prijstransparantie

Het aantal laadpunten in Nederland is vorig jaar opnieuw fors gegroeid. In Nederland staan per eind maart 2024 674.000 private, (semi) publieke laadpunten en snellaadpunten voor elektrische auto’s. Dit is een stijging van ruim 30 procent vergeleken met het jaar ervoor. Dat meldt de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) in de Voortgangsrapportage 2023. 

Verdere versnelling nodig
Sinds de start van de NAL in 2019 is er elk jaar sprake van een stijging van de groei van het aantal laadpunten. Desondanks is er de komende jaren een verdere versnelling nodig volgens de NAL. Gerben-Jan Gerbrandy, voorzitter NAL. ‘We liggen tot op heden op koers. De toename van het aantal laadpunten heeft de forse groei van elektrisch auto’s goed kunnen bijbenen. Het tempo waarin we laadpunten plaatsen is in 2023 tot een record gestegen tot ruim 1.900 nieuwe laadpunten gemiddeld per maand. Het tempo moet de komende jaren fors omhoog om de verwachte groei van elektrisch vervoer de komende periode bij te houden. Naast uitbreiding van het aantal laadpunten is het slimmer benutten van de capaciteit van het netwerk van cruciaal belang om te voorkomen dat we achterop raken.’

De NAL heeft als opgave voldoende laadinfrastructuur te realiseren zodat een snelle transitie naar elektrisch vervoer mogelijk wordt gemaakt. Gemeenten en NAL-regio’s hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de uitrol van publieke laadinfrastructuur.

https://nederlandelektrisch.nl/actueel/nieuwsoverzicht/i2588/opnieuw-forse-groei-laadpunten-elektrische-auto-s-zorgen-over-gebrek-aan-prijstransparantie

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo