Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

15 januari 2024

Siemens neemt snellaadbedrijf Heliox over

Siemens heeft de overname van het Brabantse bedrijf Heliox afgerond dat marktleider is op het gebied van DC-snellaadoplossingen voor elektrische bussen, elektrische trucks en passagiersvoertuigen. Het hoofdkantoor van Heliox, dat ongeveer 330 werknemers telt, staat in Veldhoven. De overname is betekent een verbreding van Siemens’ portfolio waarbij snellaadproducten en -oplossingen toegevoegd worden met een vermogen variërend van 40 kilowatt tot megawatt

Participatiemaatschappij
Het portfolio van Heliox is ook een impuls voor het marktbereik van Siemens, met name in Europa en Noord-Amerika. Met Heliox’ mobiele, schaalbare en parallelle laadoplossingen stelt Siemens deze markten beter te kunnen bedienen. Naast DC-snellaadoplossingen biedt Heliox diensten voor laderbewaking en energiebeheer.

Heliox heeft op haar beurt baat bij de industrialisatiecapaciteiten, het wereldwijde verkoopnetwerk en de infrastructuur van Siemens waarmee het zijn productie kan opschalen en aan de toenemende vraag van klanten kan voldoen. Siemens heeft Heliox overgenomen van participatiemaatschappij Waterland en een entiteit die eigendom is van een groep werknemers en individuele aandeelhouders.

article-empty.png

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo