Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

30 augustus 2022

Monitoring MIA-regeling elektrische taxi's en personenbussen

Staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) heeft de uitkomsten van het onderzoek ‘Monitoring MIA-regeling elektrische taxi’s en personenbussen’ gedeeld met de Tweede Kamer. Het onderzoek is uitgevoerd door CE Delft.

336 voertuigen
De MIA biedt taxivervoerders de mogelijkheid om een financiële tegemoetkoming aan te vragen om volledig elektrische personenauto’s en personenbussen aan te schaffen. Uit de analyse van aanvragen blijkt dat de MIA-regeling voor taxivoertuigen wordt gebruikt: er zijn in totaal 336 elektrische voertuigen aangeschaft waarvoor een financiële tegemoetkoming uit de MIA is toegekend. Uit de Total Cost of Ownership (TCO)-analyse blijkt dat deze regeling bij kleine taxibussen de TCO gunstiger maakt dan van de dieselvariant. Bij kleine personenautotaxi’s is de financiële prikkel van de MIA een relatief klein deel van de aanschafprijs. Bij kleine elektrische personentaxi’s is de TCO zonder MIA reeds gunstiger dan van de dieselvariant.

Lees hier het volledige artikel. 

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo