Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

17 december 2019

Doet-lid Buurauto en MyWheels slaan handen ineen

Autodeelplatformen MyWheels en Buurauto gaan een partnership aan waarbij de elektrische auto's en leden van Buurauto bij MyWheels worden ondergebracht. Met deze toevoeging is 25% van de 325 auto's van MyWheels elektrisch. MyWheels en Buurauto zullen samenwerken onder andere op het gebied van projectontwikkeling waarbij (elektrische) deelauto's gewenst zijn. Buurauto gaat zich richten op het uitbreiden van de deelmarkt voor particulieren i.c.m. bedrijven, relaties met gemeentes  advies aan projectontwikkelaars en woningbouwcorporaties en sociale initiatieven.

MyWheels en Buurauto delen groene idealen en streven beide een zo laag mogelijk autobezit in Nederland na. Buurauto, destijds begonnen vanuit de wens alleen elektrische deelauto's in te zetten, zag bij MyWheels recent de beweging naar elektrisch autodelen wat mede de aanzet gaf tot deze  samenwerking.

Alex van der Woerd, directeur bij Buurauto: “MyWheels en Buurauto passen qua DNA heel goed bij elkaar. Beide zijn ontstaan vanuit een duurzaamheidsideaal. De omvang en ervaring van MyWheels zorgen ervoor dat onze leden meer auto's tot hun beschikking hebben en komen terecht in een geoliede machine. Wij dragen onze leden met een gerust hart over aan MyWheels. Buurauto kan zich vol overgave richten op de integratie van mobiliteit, energie en maatschappelijk projecten”.

De eerste auto's en leden worden overgezet rond 18 december a.s. in Amersfoort en Den Haag. Andere steden volgen begin 2020. Uiterlijk 1 april 2020 is de totale migratie afgerond.

Karina Tiekstra, algemeen directeur van MyWheels: “Als platform met 26 jaar ervaring in autodelen hebben wij een grote community en veel aanbod. Nu we ook ons wagenpark vergroenen is de combinatie met Buurauto een logische keuze. We zijn ontzettend blij met de Buurauto community en dat onze leden nu nog meer elektrische auto's tot hun beschikking hebben.”

Meer informatie over Buurauto treft u op: Buurauto

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo