Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

06 december 2019

E-Mobility Factfinding Missie naar Polen

Bent u actief in E-Mobility? Wilt u meer weten van de snelle ontwikkeling die deze sector doormaakt in Polen en de kansen die dat met zich meebrengt? Haak dan aan bij een verkenningsmissie op 3 en 4 februari 2020. In korte tijd heeft u een goed beeld van de ontwikkelingen en kansen in Polen en komt u in contact met Poolse sleutelspelers uit overheid en bedrijfsleven.

Het programma omvat o.a. een mini-congres, met informatieve pitches en roundtables, netwerkbijeenkomsten en voor u op maat gemaakte speed-dates. U gaat langs bij Poolse bedrijven en organisaties, zodat u ook een indruk krijgt van de Poolse realiteit op de werkvloer. U kunt zelf kiezen welke bedrijven u interessant vindt, wij verwerken uw suggesties en behoeften graag.

Kansen voor Nederlandse organisaties en bedrijven

E-Mobility is in korte tijd een belangrijk onderwerp geworden in Polen. De nieuwe Poolse regering heeft ambitieuze plannen en er zijn de komende jaren miljarden beschikbaar voor investeringen, onder andere vanuit het recent opgerichte Low Emission Fund. De Poolse overheid ziet e-mobility als een van dé oplossingen om luchtvervuiling in steden tegen te gaan en de economie te vergroenen.De sector groeit op dit moment dus razendsnel, met de elektrische bus als de meest prominente innovatie die veel steden veroverd. Ook het inrichten van laadinfrastructuur voor personenwagens is in gang gezet.

Overheid en bedrijfsleven in Polen zijn zeer geïnteresseerd in Nederlandse ervaring, kennis en technologie, die de sector een impuls kan geven. Dit is het moment om het Nederlandse bedrijfsleven goed te positioneren in de komende jaren.

Programma

In anderhalve dag krijgt u een goed beeld van de ontwikkelingen in Polen en bieden wij u de gelegenheid een aantal belangrijke spelers (en potentiele klanten) te leren kennen. Leden van Vereniging DOET ontvangen een korting op hun deelname aan deze missie. Info hierover via Michel@doetdoet.nl

Maandag 3 februari

Maandagochtend

Aankomst in Warschau

Maandagmiddag

13:30    Start van het programma – plenaire gedeelte

  • Opening film + keynote speeches
  • 5 - 6 pitches + Q&A. Onderwerpen o.a. Financing e-mobility (ING); Polish policies & programmes (Low Emission Fund); Charging infrastructure in Poland: plans and needs; Battery production, Poland as largest producer in Europe.

15.15     Interactieve roundtablessessies, case studies, Q&A met sprekers

  • Informele rondetafelgesprekken over thema’s uit het plenaire gedeelte
  • Mogelijkheid voor het publiek om vragen te stellen aan sprekers

16.00     Speed-dating / matchmaking + networking

  • Netwerkevenement met een bredere groep van stakeholders (juristen, gevestigde NL’se ondernemers in Polen). Mogelijkheid om zelf mensen uit te nodigen.
  • Speed-dating / matchmaking neemt plaats in een aparte ruimte, op maat voor u gemaakt.

19.00     Gezamenlijke (e-)busreis naar hotel.

Dinsdag 4 februari

Dinsdagochtend

08:00 Ontbijt – praktijkverhalen en best practices over zakendoen in Polen (handelsraad NL ambassade, directeur NL-PL KvK, NL ondernemer in Polen)

09:00 Werkbezoek aan Poolse bedrijven. Keuze uit o.a. OV bedrijf Warschau (recent 130 e-buses aangeschaft), Triggo (fabrikant innovatieve EVs), Innogy Polska (car-sharing Warsaw). U kunt zelf aangeven welke bedrijven u wilt bezoeken. Suggesties welkom.

Aanmelden kan uiterlijk tot 31 december via https://www.rvo.nl/missiepolen.

Voor meer informatie over deze verkenningsmissie kunt u contact opnemen met:

Dhr. Daniel Tserepnin, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
E: Daniel.Tserepnin@rvo.nl

Dhr. Sanne Kaasjager, Nederlands ambassade te Warschau
E: Sanne.kaasjager@minbuza.nl

 

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo