Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

15 november 2019

Geslaagd jubileum: Vereniging DOET 10 jaar

Donderdag 14 november jl. verzamelden zowel leden als gasten zich te Amsterdam om het 10-jarig bestaan van Vereniging DOET in te luiden. 

Foto boven: Maarten Linnenkamp (MRA-E) li en moderator René Leegte (Publieke Zaken)

Gastheer Roland Steinmetz (CEO EV Consult) trapte het evenement daarbij af en keek terug op zijn tijd als voormalig bestuurslid van DOET waarbij hij niet anders kon constateren dan dat zowel Vereniging DOET als het EV-landschap de afgelopen 10 jaar een mooie ontwikkeling hebben doorgemaakt, Gastspreker Maarten Linnenkamp (MRA-E) bevestigde dat beeld en complimenteerde zowel DOET als de leden van Vereniging DOET voor hun inspanningen op het gebied van elektrische mobiliteit. 

Foto: gastheer Roland Steinmetz (EV Consult) blikt terug op 10 jaar DOET

Vanuit zijn geheel eigen perspectief als CEO van SLG (Sports and Leisure Group) en mentor van 'NL Groeit' riep gastspreker Theo Hendriks de EV-sector op om de klant centraal te stellen, risico's te nemen en niet afhankelijk te worden van slechts één product of service. Hendriks gaf lang geleden zijn baan op, verkocht zijn auto en investeerde in 20 spinning toestellen. Daarna ging het snel met zijn carriere in de wereld van de sportscholen en werd Hendriks in 2009 uitverkozen tot Europees zakenman van het jaar. "Ga vooral niet achterover leunen als ondernemer zodra het allemaal goed gaat, maar blijf doorontwikkelen. Dat geldt niet alleen voor mijn branche, maar dat geldt voor iedere ondernemer die zichzelf serieus neemt", aldus Hendriks. 

Gastspreker Theo Hendriks (CEO Sports and Leisure Group / mentor NL Groeit)

Michel van Lindert (managing director DOET) reikte namens het DOET-bestuur de allereerste 'DOET EV-Trofee' in de geschiedenis van de vereniging uit aan de zichtbaar verraste Fokko Bangma, oud-directeur Public Affairs van Renault Nederland. "Het bestuur van DOET prijst Bangma om zijn volharding, visie, kennis en kunde, en zijn rol als ambassadeur voor elektrische mobiliteit in brede zin" zo gaf Van Lindert aan. Bangma memoreerde aan zijn tijd bij Renault Nederland alwaar hij zich reeds in 2009 hard maakte voor de uitrol van elektrische Renaults. Bangma: "Dat was destijds al niet heel erg voor de hand liggend binnen onze organisatie in Amsterdam, maar ik heb echt wel eens peentjes staan zweten als ik het management van Renault in Parijs voor me had zitten en ik mijn visie mocht verkondigen, je kunt je daar wel het een en ander bij voorstellen". 

Fokko Bangma neemt  'DOET EV-Trofee 2019' in ontvangst

Eric van Voorden (CEO Last Mile Solutions) sloot als voorzitter van DOET het sprekersgedeelte af en blikte kort vooruit naar de 10 jaar die voor ons liggen. "Elektrische Mobiliteit wordt inmiddels breed omarmd, de komende jaren wordt de inpassing van alle vormen van elektrisch vervoer zoals elektrische stadsdistributie, e-steps, de enorme uitrol van slimme laadinfra, etc. een fikse uitdaging waar we DOET en haar leden enorm hard bij nodig hebben". Vereniging DOET noteerde het afgelopen jaar 11 nieuwe leden. Van Voorden bedankte het secretariaat voor haar inzet onder zijn voorzittersschap en nodigde de ruim 70 gasten uit voor een drankje en hapje waarbij nog veel werd bijgepraat onder elkaar.

Vereniging DOET kijkt terug op een zeer geslaagd evenement en is alle gasten zeer erkentelijk voor hun aanwezigheid. 

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo