Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

30 oktober 2019

Elektrische auto’s in de zakelijke markt: van bijtellingsvoordeel naar nadeel

Het kabinet kondigde in september een verhoging aan van de bijtelling voor EV’s welke al vanaf volgend jaar van kracht gaat. In het onderzoek van FIER: “Elektrische auto’s in de zakelijke markt: Van bijtellingsvoordeel naar nadeel” worden de effecten van de beleidswijziging geanalyseerd en in een internationale context geplaatst. Het onderzoek laat zien dat de veranderingen in de bijtellingsregels, elektrisch rijden, voor medewerkers met “een auto van de zaak”, oninteressant maakt. In 2019 reeds voor de duurdere elektrische auto’s en in 2020 en daarna ook voor de goedkopere auto-segmenten. De verwachting is dat hierdoor de verkoop sterk zal terugvallen.

Afbeeldingsresultaat voor geld auto

 Ook laat het onderzoek zien, dat terwijl de Nederlandse overheid het tot op heden uitermate succesvolle stimuleringsbeleid voor elektrische auto’s in de zakelijke markt voortijdig afbouwt, buitenlandse overheden hun stimuleringsbeleid voor elektrische auto’s juist verbeteren. Dit zal een negatief effect hebben op de beschikbaarheid van elektrische auto’s voor de Nederlandse markt.

  Voor deze analyse hebben de experts van FIER, gebruik gemaakt van hun jarenlange ervaring in pan-Europese projecten, gericht op het analyseren van de effectiviteit van stimuleringsbeleid voor elektrische mobiliteit. Zie onderstaande link. 

 https://www.fier.net/2019/10/24/elektrische-auto-s-in-de-zakelijke-markt-van-bijtellingsvoordeel-naar-nadeel/https://www.fier.net/2019/10/24/elektrische-auto-s-in-de-zakelijke-markt-van-bijtellingsvoordeel-naar-nadeel/

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo