Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

01 oktober 2018

Innovatiemissie Green & Smart Mobility naar de Duitse deelstaat Saksen

De Duitse deelstaat Saksen is samen met Nederland één van de koplopers in Europa op het gebied van elektrisch vervoer en laadinfrastructuur. Leipzig als Stad van Intelligente Mobiliteit en een groeiende economie. Saksen heeft een uitgebreid automotive toeleveranciers netwerk en onder andere de volgende bedrijven zijn gevestigd in Saksen: BMW met productielijnen van i3, maar ook met E-LKW en Waterstof initiatieven, Porsche met de productielijnen van Cayenne en Panamera E-Hybrid, Volkswagen met showcase fabriek voor electromobiliteit en digitalisatie,  FRAMO en Mennekes. Tevens zijn er diverse mobiliteitsprojecten gaande en in ontwikkeling onder andere vanuit verschillende departementen van het Fraunhofer Instituut.

De ontwikkelingen, kansen en initiatieven zijn in Saksen aansprekend en we kunnen veel van elkaar leren. De provincie Noord-Brabant en deelstaat Saksen hebben daarom het initiatief opgepakt om op de thema’s Green en Smart Mobility en ook op politiek gebied een sterke relatie op te bouwen. Op uitnodiging van de overheid van Saksen vindt een Innovatiemissie Smart en Green Mobility plaats onder leiding van gedeputeerde Annemarie Spierings.

Deze missie zal van 6 tot en met 8 februari 2019 plaatsvinden en is bedoeld voor bedrijven, overheden en kennisinstellingen in het werkveld Green en Smart Mobility. De kern zal bestaan uit een Noord-Brabantse delegatie, maar ook organisatie buiten Noord-Brabant kunnen zich aanmelden. De organisatie van deze missie is in handen van FIER Automotive en APPM management consultants.

Wil je meer weten over Saksen of deze missie? Kom dan op woensdag 10 oktober van 13.00 tot 14.30 uur naar de informatiebijeenkomst op Ecomobiel in Den Bosch. Wees er bij: samen bouwen we aan een inspirerend en resultaatgericht programma. Ook Martin Grismajer van SAENA zal namens de deelstaat Saksen aanwezig zijn om meer over de ontwikkelingen te vertellen. We zien je graag 10 oktober op Ecomobiel. Meld je aan bij of neem voor vragen contact op met Floris Jousma (fjousma@fier.net ) of Maarten Venselaar (venselaar@appm.nl).  

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo