Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

03 mei 2017

Klimaatmissie met Sharon Dijksma

22 t/m 25 mei 2017 in San Francisco & Sacramento

Bent u actief aan de West Coast van de VS op het gebied van klimaatvraagstukken, circulaire economie en/of green & smart mobility, of wilt u zich oriënteren op de mogelijkheden voor uw bedrijf? Grijp dan nu uw kans om deel uit te maken van de missie met demissionair Staatssecretaris Sharon Dijksma voor een werkbezoek en klimaatconferentie.

Climate is Big Business

Van 22 t/m 25 mei a.s. brengt Sharon Dijksma een werkbezoek aan Californië om de Nederlandse kennis en kunde op het gebied van klimaat, circulaire economie en smart & green mobility onder de aandacht te brengen onder overheden en het bedrijfsleven. In dat kader wordt ook de conferentie “Climate is Big Business” georganiseerd. Ga dan mee met deze missie om daar de samenwerking te zoeken en de kansen die er liggen te benutten.

Het klimaatakkoord van Parijs biedt kansen, ook in de VS. Over de hele wereld doen steden, bedrijven, staten, financiële instellingen, investeerders en nationale regeringen een oproep tot een snelle en ambitieuze implementatie van de akkoorden van Parijs. Slimme klimaatoplossingen en innovatie zullen uiteenlopende voordelen bieden, zoals kostenreductie door multifunctionele oplossingen en smart management; nieuwe werkgelegenheid en markten; het verbeteren van de leefbaarheid; betere luchtkwaliteit en gezondheid; en betere bescherming van investeringen in infrastructuur en vastgoed, bijvoorbeeld door oplossingen tegen wateroverlast en de verbetering van de veiligheid. 

Californië

Californië is met 39 miljoen inwoners en een BBP van US-dollar 2,4 triljoen met enige afstand de grootste en economisch belangrijkste staat van de Verenigde Staten. Nederland is de belangrijkste Europese handelspartner van Californië. Nederland en Californië hebben beiden sterk verstedelijkte urbane delta’s en hebben veel overeenkomstige belangen en maatschappelijke uitdagingen. Zo wordt nauw samengewerkt in de aanpak van klimaatverandering, milieu, en schoon en slim vervoer.

Silicon Valley is het wereldwijde centrum voor de high-tech industrie. Hier liggen veel kansen op het gebied van circulaire economie en smart & green mobility. Californische partijen zijn vooral geïnteresseerd in slimme multifunctionele oplossingen die zowel zorgen voor minder uitstoot van broeikasgassen, als bijdragen aan bescherming tegen extreme weersinvloeden; en in innovatieve technologie die bijdraagt aan een circulaire economie door minder en slimmer gebruik van grondstoffen, hergebruik van materialen en innovatieve business modellen. Nederland heeft belangrijke kennis en expertise op deze gebieden die in Silicon Valley zeer gewild zijn.

Voor wie?
Het werkbezoek en de conferentie staan open voor Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en andere organisaties die zich bezig houden met klimaatvraagstukken, circulaire economie en/of smart & green mobility.

Aanmelden:  U kunt zich aanmelden tot woensdag 3 mei a.s. Bij overtekening wordt een strikte selectie  toegepast.

Kosten:        Deelname aan het werkbezoek en de conferentie zijn kosteloos. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Er wordt een reisarrangement samengesteld waar u gebruik van kunt maken.

Contact:       Voor meer informatie over de missie/werkbezoek neemt u contact op met Maurits Berger, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, T 0625641019 maurits.berger@rvo.nl

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo