Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Mini Symposium op 12 april: Spring mee in het gat tussen auto en fiets!

07 maart 2016

Mini Symposium op 12 april: Spring mee in het gat tussen auto en fiets!

 De ontwikkelingen in de mobiliteit gaan razendsnel. Zijn we net gewend aan de TomTom, gaan voertuigen ineens met elkaar communiceren en vanzelf rijden! Daarbovenop komt nog eens de vraag of we eigenlijk nog wel een auto willen bezitten of gewoon gebruiken als we die nodig hebben. Nieuwerwetse termen als “Circulaire Economie”, “Big Data” en “Smart Region” geven ruimte aan nieuwe mobiliteitsconcepten. Bij deze veranderende vraag passen voertuigen die specifiek bedoeld zijn voor individuele mobiliteitsbehoefte van dat unieke moment.

Door deze ontwikkeling ontstaat er ruimte tussen de auto en de fiets en dat wil HAN Automotive graag verder onderzoeken. Daar hebben we je voor nodig! Een gat in de markt? Zij denken van wel en er lijkt grote potentie en kansen voor nieuwe spelers. Kom je meepraten en deelnemen aan dit project?

Mini Symposium:
Op dinsdag 12 april vanaf 14.30 uur ontvangt HAN Automotive je graag in Arnhem. Na een introductie over de verwachtingen in het mobiliteitslandschap door de stichting Natuur en Milieu, wordt de concrete marktvraag onderstreept door de bedrijven Pon en JUIZZ. Door design experts wordt aangegeven wat komt kijken bij het ontwerp van een nieuw voertuig en wat er met bestaande technologie gerealiseerd kan worden. Vervolgens wordt er uitgelegd waarom het juist voor jouw bedrijf interessant kan zijn om nu mee te “Springen”. Wellicht wil je direct de “sprong” maken door te participeren in het concrete gesubsidieerde project voorstel “SLIM” van HAN Automotive Research waarin een ontwikkeltraject wordt voorgesteld voor een revolutionair multifunctioneel elektrisch voertuig.

Het gat tussen auto en fiets: 
Ook in de toekomst is de auto soms het ideale vervoermiddel om met je gezin naar familie op pad te gaan, bij mooi weer blijft de fiets ideaal voor de bestemming in de buurt. Soms zou je echter een voertuig kunnen wensen dat leuker, sneller, comfortabeler en minder vermoeiend is dan de fiets, soms zou je juist een voertuig wensen dat minder energie gebruikt, makkelijker te parkeren is, goedkoper is en sneller is in de spits dan een auto. Een ding is zeker: technisch is er nog van alles mogelijk tussen een auto en een fiets.

Ontwerp en techniek:
In dit nieuwe segment zullen bijzondere eisen worden gesteld door de specifieke doelgroep. Het imago van het vervoersmiddel zal in belangrijke mate worden bepaald door de “design filosofie” en de emoties die het ontwerp gaat oproepen. Daarnaast zullen de toekomstige klanten hoge eisen stellen aan de prestaties, gebruiksgemak, kwaliteit, energieverbruik, milieubelasting en vooral de kosten. Aan al deze eisen kan worden voldaan door het toepassen van reeds bestaande techniek. Door het juist combineren van de vakgebieden: Drivetrain Technology; Light Weight Design, Control Systems Engineering en Vehicle Dynamics kunnen specificaties gerealiseerd worden die de fiets en de auto overstijgen. HAN Automotive Research legt overigens ook graag uit hoe deze kennisgebieden nu al ingezet kunnen worden om eigen productontwikkelingen te ondersteunen.

Wat zijn de kansen?
Metaalunie, DOET en HAN Automotive Research nodigen je uit om deel te nemen aan het mini symposium “Spring mee in het gat tussen auto en fiets”. Het symposium heeft als doelstelling om te laten zien welke kansen er zijn voor jou om in het gat in de markt tussen auto en fiets te springen. De sprekers nemen je mee in de verwachte ontwikkelingen in de mobiliteitsmarkt, de marktkansen van nieuwe lichte elektrische voertuigen en welke opzienbarende prestaties gehaald kunnen worden met het toepassen van bestaande techniek. Er wordt een concrete kans geboden om te participeren in een gesubsidieerd ontwikkeltraject.

Programma:

1 Opening & welkom Antoine Straatman Metaalunie
2 Globale mobiliteitsontwikkeling Maarten van Biezen Stich. Natuur- Milieu
3 Nederlandse realiteit & kansen Roderick van den Berg JUIZZ / DOET
4 Marktkansen Light Electric Vehicles Raymond Gense PON Hold. / Gazelle
5 Design en emoties Elmer van Grondelle T/U Delft
6 Techniek, nu toepasbaar voor MKB Bram Veenhuizen HAN Automotive
7 SLIM, projectpresentatie Toin Peters HAN Automotive
8 Verkenning samenwerking ondernemers Koen Lau HAN Automotive

Ontvangst vanaf 14.30 uur, programma van 15.00 uur tot 18.00 uur met pauze, netwerkborrel tot 19.00 uur. Aansluitend aan het programma bestaat de mogelijkheid voor een rondleiding door ons laboratorium en zicht op een verzameling tentoongestelde voertuigen die passen tussen fiets en auto.

Locatie:
HAN Automotive Research, Ruitenberglaan 29, 6826 CC Arnhem

Deelname:
Kosteloos, inschrijven via het online formulier 

Info / Contact:
http://www.hanautomotiveresearch.nl of Toin Peters (toin.peters@han.nl)

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo