Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Lobby Consumentenmarkt

Adviesrapport ‘Maak elektrisch Groot’ naar de Kamer

Vereniging DOET werkte samen in 2016 met diverse leden en FET-partijen aan het adviesrapport 'Maak elektrisch rijden groot' om de particuliere markt te stimuleren. Hierin werden diverse acties vanuit de markt voorgesteld en verochten we de overheid de tweedehandsmarkt met een laadtegoed ter waarde van € 1000,- te ondersteunen zodat deze auto’s in Nederland zouden blijven c.q. niet zouden worden geëxporteerd. Voor de nieuwverkoop werd een subsidiebedrag van 6000 euro voorgesteld, aflopend naar 1.500 euro in het vierde jaar.

Minister Kamp reageerde indertijd gematigd positief op het adviesrapport en kondigde verder onderzoek aan. Daarop legde de Kamer het advies naast zich neer en zocht Vereniging DOET naar andere manieren om elektrisch rijden voor consumenten aantrekkelijker en bereikbaar te maken.

In juli 2020 is het alsnog gelukt om ook particulieren te laten profiteren van een aanschafpremie voor een elektrische auto, beter bekend als de SEPP. De SEPP-regeling is momenteel nog steeds van kracht. Voor meer info kunt u zich tot ons wenden via info@doetdoet.nl 

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo